Browsing Tag

Никола Кољо

Пропаганда: Српски актери прикажани како воени херои во војната во Украина

Користењето на српски и југословенски дела наменети за големиот и мал екран е една од пошокантите пропагандни трикови во паралелната битка за Украина. Темата ја отвора „Би-Би-Си“, ја пренесуваат српски медиуми, а потоа и домашните медиуми