Browsing Tag

режим

Во САД не владее диктатура и режим

САД не се режим и диктатура, како што се тврди во постот,  а тоа е евидентно и од Уставот и од севкупното уредување на Соединетите Американски Држави. Демократијата како форма на организација и политичко водство ја зема предвид волјата на…

Ем невистини, ем антисемитизам во теорија на заговор за Ковид-19

Обвинувањето дека зад Ковид-19 пандемијата стои еврејско-болшевичка револуција со крајна цел воведување тоталитарен режим, претставува уште една теорија на заговор што се шири по социјалните мрежи, а е со ништо поткрепена. Таа лага носи…