Browsing Tag

с.Трпејца

Конзервацијата на црквата „Св. Богородица Захумска“ во с. Трпејца се развлече шест години

Продолжуваме со конзервацијата и реставрацијата на фрескоживописот на црквата „Св. Богородица Захумска“, која се наоѓа во с.Трпејца, Охридско и која датира од 14 век. Носител: НУ Завод за заштита на спомениците на културата и…