Browsing Tag

сензационализам

Медиумите треба да бидат многу внимателни кога известуваат за несреќи во кои има човечки жртви

Кога ќе се случи таква огромна трагедија, да се бараат одговори и одговорност, да се лоцираат и санкционираат виновници, не е само право на медиумите (како глас на граѓаните), туку е и нивна обврска како дел од нивната мисија. Но, она што е…