Browsing Tag

Швајцарија

Не е точно дека Швајцарија ја забранила мамографијата

Препораките за скрининг на рак на дојка варираат од земја во земја, но тврдењето дека Швајцарија ја забранила мамографијата, а други држави вклучително Канада ја суспендирале процедурата се невистинити

Ова не е вонредна ситуација од месец-два, Османи со невистина

Бројот на иселени државјани на РСМ што работат во Европа, бројот на издадени пасоши, бројот на пасоши што треба да се издадат, капацитетите на машините што ги печатат, бројот на резервите на обрасци и динамиката со која се очекуваат и ред…

Печалбарите што заминале за Германија и Швајцарија, ја посетиле државата за празниците, не се нови…

Во насловот од објавата која ја рецензираме, се пропушта контекстот, затоа што се тврди дека 11 илјади печалбари за една недела „заминале“ во Швајцарија и Германија. Од текстот, пак, станува јасно дека тие се враќаат во Германија и…

Швајцарија не истакнала дека Гејтс, Шваб и Фаучи се барани „криминалци на големото ресетирање“

Не е точно дека Швајцарија  ги истакнала проминентните личности како „барани лица“ за „големото ресетирање“.  Станува збор за граѓани кои во јули минатата година ги истакнале овие постери, како промоција на своите наративи полни со…

Наводен билборд, со кој се бара да го пријавите соседот ако се грее над 19 степени, е монтиран

Наводниот швајцарски билборд се шири на речиси сите социјални мрежи. Симон Хуг, специјалист за комуникација во Министерството за енергетика, за швајцарскиот медиум „20 минути“ изјавува дека Владата нема никаква врска со овој повик, ниту пак…

Дезинформација е дека на пописот во Швајцарија сме именувани како „северномакедонци“

Не е точно дека на германски јазик зборот Nordmazedonien се однесува на етничката припадност, туку на името на нашата држава, Северна Македонија. Така што, лажно е тврдењето во оваа објава на Фејсбук дека на пописот во Швајцарија…