Browsing Tag

снајперист

Уапсената снајперистка која убила 40 луѓе не е Данијела Лазовиќ од Србија, туку Ирина Старикова од…

Не е точно дека уапсената снајперистка со кодно име Багира е Србинката Данијела Лазовиќ. Станува збор за друга личност, Ирина Старикова. Српското МВР изјави дека Лазовиќ не е можно да е во Украина, затоа што таа одлежува шестгодишна казна…