Browsing Tag

снимка

Снимка од Русија, претставена како да е од Света Гора и како да ја прикажува Богородица

Видеото не е снимено на Света Гора, ниту, пак, на него е прикажана Богородица. На Јутјуб каналот РЕАЛЬНАЯ ИНФА, на 19 ноември 2021 година, објавено е истото видео со напомена дека „турист застанал на гората Алтај“ и го снимил. Во описот под…

Снимка од документарец за Тоше стара 6 години претставена како да „испливала сега“

Поради фактот што во снимката нема ниедна новост, а таа е јавна и достапна повеќе од една деценија, информацијата дека таа „сега испливала“ ја оценуваме како невистинита. На 27 февруари 2015 година, на Јутјуб каналот на Алџезира, објавен е…