Browsing Tag

судир на интереси

Двојството на функциите на Џафери е неуставно и незаконски

Оценката на ДКСК дека двојството на функции по парламентарните избори од 8 мај е неуставно и незаконски, се однесува на Талат Џафери и некои други примери во Владата. Таквата оценка за неспоивоста и за прекршувањето на Уставот и на законите…

Контраспин: Флорин Бесими ќе имаше постојано судир на интереси како пратеник

Овластувањата и улогата на Министерството за финансии во функционирањето на извршната власт се толку многу големи, што Флорин Бесими ќе мораше да се иззема од расправа и гласање во Собранието постојано, а не само при седницата кога ќе се…