Browsing Tag

телеграм

Новинарот Лукаидс по една година истражување на „Телеграм“: Алатката е добра, но таму преовладува…

Сториите на Лукаидс се објавувани во престижни медиуми како WIRED, The Guardian, open Democracy, а во разговор со Мета.мк тој раскажува како ја разобличува поврзаноста меѓу политиката и технологијата, дезинформациите и дигиталниот популизам…

Аферата со протечени документи се зголемува – мошне сигурно дека барем дел се манипулирани

Што се знае за аферата со протечените документи од САД до 10.04.2023 година? Аферата почнала да се развива уште од 28 февруари кога протекле првите документи. Протечени се засега околу 100 документи, од кои дел се од Пентагон и се…

Видео без грам контекст, пренесено од македонските медиуми, душа дало за фрлање магла врз војната во…

На видеото се гледа како група украински војници вадат луѓе од возилата, ги удираат по глава и им ги врзуваат рацете. За точната локација се вели дека се претпоставува дека станува збор за Днепар. Информациите се преземени од социјалните…