Browsing Tag

третман

Објави на Фејсбук рекламираат лажен лек против хемороиди

Хемороидите, иако се чести и се лекуваат, бараат соодветна медицинска дијагноза и научно докажани третмани. Препаратот против хемороиди кој се рекламира во објавата го нема во регистарот на лекови одобрени од Агенцијата за лекови и…

Паушален пост нуди паушален „третман“ за Ковид-19

Сосема непрецизен извор претставен како ,,здравствените работници" преку вирален пост, не нуди никаква конкретна помош ниту за детекција, ниту за третирање на инфекцијата од Сарс Ков 2 вирусот, од причина што тоа бара медицинска експертиза,…