Browsing Tag

трометамин

Трометамин не е лек за срцев удар, туку состојка што го продолжува животниот век на вакцината на…

Не е вистина дека состојката трометамин во вакцините на „Фајзер“ е штетна или дека е ,,лек за срцев удар". Со додавањето на оваа состојка се продолжува животниот век на вакцината на „Фајзер“ откако таа ќе се одмрзне, правејќи ја достапна за…

„Фајзер“ не вклучува трометамин во својата вакцина за да спречи срцев удар

Постот нецелосно ја информира јавноста, односно му недостига контекст. Точно е дека „Фајзер“ во вакцината за деца под 11 години ја додава состојката трометамин, но оваа состојка ја додава и во вакцините за тинејџери и возрасни. Не е точно…