Browsing Tag

ученици жртви

Крвавиот напад врз училиштето во Ижевск – плодно тло за можна пропаганда и дезинформации

Сите светски медиуми и агенции под назнаката итно или braking news” ја пренесоа веста за оружениот напад во градот Ижевск во руската Република Удмуртија во училиштето 88, при што меѓу десетината загинати има и повеќе деца. Но, информациите…