Browsing Tag

вебинар

Вештачката интелигенција не може да ги замени новинарите, но може да ја замае јавноста

Влијанието на лажните содржини генерирани со ВИ како и интелектуалните права беа темите на денешниот вебинар наречен „Вештачка интелигенција во медиумите – про и контра“ Вештачката интелигенција (ВИ) и алатките кои со нејзина…

Вебинар за вештачката интелигенција во медиумите – кои се добрите, а кои лошите страни?

Вебинарот ќе се одржи на 28 февруари (среда) со почеток во 11 часот. На онлајн настанот ќе говорат новинарот Бојан Шашевски, фоторепортерот Ѕвонко Плавевски и адвокатот Валентин Пепељугоски Дали и како вештачката интелигенција…