Browsing Tag

YouTube

Отворено писмо до извршниот директор на YouTube од проверувачите на факти низ светот

Не гледаме обид од страна на YouTube да имплементира политики во насока на решавање на проблемот со дезинформациите, се вели во отвореното писмо од над 80 организации за проверка на факти упатено до ЈуТјуб. Напротив, YouTube дозволува…