Browsing Tag

Здружение на специјализанти

ЗЛС: Лекарите кои шират дезинформации треба да бидат санкционирани согласно законот

Штетата што дезинформациите ја нанесуваат врз јавното мислење е многу поголема кога истите потекнуваат од здравствените професионалци. Ширењето на дезинформации за пандемијата со Ковид-19 од страна на медицинскиот персонал претставува едно…