Контраспин: Знае ли Ангеловски дека „Протоколите на сионските мудреци“ се докажан фалсификат, дури…

„Протоколите на сионските мудреци“ е антисемитски памфлет и докажан фалсификат. Ангеловски во колумната изразува голема поддршка за Путин и Русија, но изгледа не знае дека памфлетот е оценет како фалсификат и од Московскиот државен…

Не е точно дека украинскиот претседател Леонид Кучма (1994-2005) бил исклучиво свртен кон Русија

Објави на социјалните мрежи излегуваат со тврдења за наводната блискост на украинскиот претседател Леонид Кучма (1994-2005) со Русија. Иако тој се обидувал да одржува нормални односи со Русија, сепак, неговата надворешна политика далеку од…

„Донбас. Вчера, денес, утре“ – документарец во најдобрата пропагандна традиција на Кремљ

Руската амбасада деновиве го сподели на Фејсбук  документарецот „Донбас. Вчера, денес, утре.“ (2021), во кој се користи една честа манипулација, а тоа е правење збрка - мешаница во редоследот на настаните, за публиката да се збуни околу тоа…