Browsing Tag

Агенција за вработување

AНАЛИЗА: Најголем број невработени до 29 години има во Скопје, Тетово, Куманово и во Гостивар

Некои од економистите веќе оценија дека владините мерки за „стимулирање“ на вработувања на млади лица се добредојдени, но дека ефектите се „невидливи“ Од вкупниот број на невработени лица во државата, по повеќе од 10.000 има само…