Browsing Tag

академици

Над 2.000 руски научници во отворено писмо протестираат поради инвазијата на Русија во Украина

Започнатите воени дејствија, според руската интелектуална јавност, води кон меѓународна изолација на Русија, нешто што ќе ѝ наштети на државата директно, бидејќи „научното истражување е незамисливо без целосна соработка со колеги од други…