Browsing Tag

далтонизам

Мапите за временска прогноза во Британија не се направени за да застрашуваат со летни температури

Тврдењето  во постот дека променета на графика на временската прогноза е со цел да се накалемат неосновани стравови за нормалните летни температури меѓу граѓаните, не е вистинито. Мапите кои во Велика Британија се користат за временската…