Browsing Tag

ДОМ

Фотографија од работилница за семејство злонамерно извадена од контекст

Директорката на училиштето  за Вистиномер вели дека на фотографијата споделена во постот има татко и синови и мајка и ќерка (еднородителско семејство и згрижувачко семејство). Родителите коишто реагирале, по консултацијата во училиштето се…

Контраспин: Ги назначува Владата, ама требало да ѝ се поклонат на партијата!

Владата  ја спинува вистината и сака да претстави дека заради мир во владината коалиција, нешто најнормално на свет е „позицијата директор на државниот Инспекторат за животна средина да е во политичка надлежност на партијата ДОМ“. Но, тоа…

Создадени се законските услови за зголемување на урбаното зеленило

Законот за урбано зеленило не е нова идеја, но е идеја која конечно е усвоена во соодветна процедура во Собранието на РМ, како една од точките на 30-тата седница. Законот е инициран од партијата ДОМ, која активно учествуваше во неговата…

ВМРО-ДПМНЕ: Закон за зеленило

Со законот треба да се уреди планирање, проектирање, подигање, уредување, одржување, заштита, користење и финансирање на зеленилото, управувањето со него, како и надзорот врз примената на законот. Основна цел е со зеленилото да се управува…