Browsing Tag

генерален секретар

Рашковски немал два доктората во моментот на изборот за генерален секретар

Во Билтенот на УКИМ бр. 1149 објавен на (на стр. 30), може да се види дека Рашковски во моментот на избор на функцијата имал само прифатено тема за докторска дисертација, Одлуката за тоа е донесена на 01.06.2017 година, но јавно е објавена…

Генералниот секретар на ДИК не е од СДСМ

Во интервју за една телевизија со национална концесија, членот на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ и министер за здравство, Никола Тодоров зборувајќи  за политичката криза, меѓу другото,  изјави: Морам да напоменам дека во ДИК,…