Browsing Tag

ласер

Пожарите на Хаваи не се предизвикани со ласерско оружје

Вистиномер го пронајде делот од видеото споделено во оваа објава на Фејсбук, за кое  се тврди дека наводно е од Хаваи и од пожарите во август, но тоа е објавено на кинески на твитер профил уште во мај 2023 година, кога на Хаваи немаше…

Не е точно дека авиони се користат за палење на пожари

Двете фотографии  прикажани во постот немаат никаква врска меѓу себе. Едната е од 2007 година, другата е снимена цели 11 години подоцна. Освен што двете фотографии не се поврзани, и што не станува збор за никаков авион за потпалување…