Browsing Tag

Ленче Ристоска

Контраспин: Јолевски спинува околу случајот со обвинителката Ленче Ристоска

Наместо претседателот на Советот на јавни обвинители (СЈО) Јолевски да ја повика обвинителката Ристоска на разговор од кој можеби и ќе дознае кој тргувал со влијание од Советот, тој и Советот ја упатуваат пред Етички совет за да оценел дали…

Етички кодекс: Се удира ли по транспарентоста на јавно обвинителската професија?

Советот на јавни обвинители се соочи со низа критики откако беше усвоен новиот Етички кодекс на јавни обвинители, којшто до ден денес не е променет. Дел од експертската и стручната јавност оцени дека во овој кодекс се содржат низа одредби…