Browsing Tag

лепра

Лепрата е инфективна болест и не е последица на вакцинација

Лепрата претставува хронична инфективна болест, се споменува во литературата многу порано пред да постојат вакцините. Таткото на вакцинологијата во западниот свет се смета дека е Едвард Џенер кој во 1796 година, вакцинирал 13 годишно дете.…