Browsing Tag

Марко Бислимовски

Во сметките за струја за ноември не е воведена нова ставка

Станува збор за сосема две различни ставки во сметките за струја. Новата ставка која е најавено дека ќе се воведе од јануари 2024 година, е „пристап до мрежа“ и нејзе ја нема во сметката за ноември прикажана во оваа објава на Фејсбук.…

Ковачевски нема врска со поскапувањето на цените на струјата, парното и метанот

Ковачевски како лидер на партија не може да биде дел од одлуки за поскапувања во енергетиката, а зголемувањето на цените на струјата и гасот не се ниту своеволна желба на Владата. Ваквите одлуки ги носи Регулаторната комисија за енергетика