Browsing Tag

Мавровско Езеро

Земјотресот во Маврово нема врска со полнењето на езерото

Експерти за земјотресно инженерство јасно го побиваат тврдењето искажано во објавата на Сопанската комора за енергетика, при што нагласуваат дека земјотресот во мавровскиот регион е од тектонски карактер и ја исклучуваат можноста тој да е…