Browsing Tag

мазут

Мета факт: ТЕЦ „Неготино“ не проработе на природен гас, од Владата прстот го вперуваат во…

Термоелектрана „Неготино“, енергетскиот сектор е главен причинител на стакленичките гасови во земјава; Фото: Мета.мк Владиното ветување од Програмата за работа за периодот 2022-2024 година за трансформација и прилагодување на ТЕЦ…

Дезинформациите како оружје во војната за енергенси

Секоја војна се води на повеќе фронтови. Во однос на војната во Украина, најстрашна е онаа што се одвива на теренот каде што секојдневно се губат животи, се уништуваат цивилни објекти, а трагедијата и бесмисленоста на војната секој ден…