Browsing Tag

Мексико Сити

Неточно се тврди дека на геј парадата во Мексико Сити присуствувале една милијарда луѓе

Властите на Мексико Сити изјавиле дека очекуваат околу 300 илјади луѓе да присуствуваат на геј парадата, а пријавиле дека на истата присуствувале 250 илјади луѓе. Оттука нејасно е од каде излезе бројката посочена во постот од 800 милиони до…