Browsing Tag

мидазолам

Произволни обвинувања дека во Британија со лекот „мидазолам“ се убиваат лица во старските домови

Тврдењата во постот дека во Британија „пак ќе ги убиваат старите низ старечките домови со „мидазолам“ не се поткрепени со никакви докази. Нема изјави од официјални лица кои би го потврдиле тоа. Тврдењата се само нафрлени и произволни.…

Нема докази дека британската влада користела „мидазолам“ во старските домови за да ги лажира…

Одделот за здравство и социјална грижа на Велика Британија децидно ги отфрла и негира тврдењата дека „мидазолам“ се давал намерно на жителите на страските домови како би се лажирале смртните случаи предизвикани од ковид-19. Постот што  се…