Browsing Tag

МК

Фотографија од 2016 г. со налепница на регистарските таблички, претставена како да е од 2024

Наспроти изнесеното во објавите, оваа фотографија не е од 2024 година, туку е стара речиси осум години и не претставува пракса на официјална Грција туку инцидент. Оригиналната фотографија била објавена во македонските медиуми на 23 август…

Не е вистина дека кодот MKD премолчено е заменет со NMK

Кодовите на нашата држава се MK и MKD и тие кодови се употребуваат секаде, па и во личните документи и не се сменети премолчено. Единствениот исклучок се регистарските таблички на возилата каде што се користи кодот NMK, но и тоа не е…

Не е вистина дека патните исправи на Република Северна Македонија нема да важат ако го содржат…

Преспанскиот договор уредува кодот за нашата земја на регистарските таблички на возилата да биде НМ или НМК. За сите други намени, кодот на земјата останува да биде МК и МКД, како што е официјално определено од Меѓународната организација на…