Browsing Tag

мостови

Нема абер од новиот мост на реката Бабуна во Богомила

Изградба на мост на реката Бабуна во с. Богомила заради заштита на стариот Римски мост, преку кој моментално се одвива целокупниот сообраќај во тој дел од општината. (Извори на финансирање: Буџет на Република Македонија. Рок: 2013…

ВМРО – ДПМНЕ: Рехабилитација и зајакнување на 13 мостови од Коридорот 10  

Трета фаза од проектот за рехабилитација и зајакнување на мостовите во Република Македонија на Коридорот 10. Проектот се реализира во соработка со НАТО и опфаќа рехабилитација на 13 мостови по должината на Коридрот 10 на делницата…