Browsing Tag

Нирнбершки процес

Злоупотреба на Нирнбершкиот процес во антиваксерска кампања

Постот ги извртува и фалсификува историските факти. Со Нирнбершкиот процес не се одлучило дека „давањето на лекови против волјата на субјектот ќе се третира како злосторство против човештвото“. Не постои паралела помеѓу Нирнбершкиот процес…

Теорија на заговор е дека ќе има масовни апсења за „злосторството против човештвото“

Пост на социјалната мрежа Фејсбук неосновано шири паника дека наводно ќе се случат масовни апсења на истакнати светски личности. Според напишаното, апсењата требаше да почнат пред десетина дена, но вакви апсења досега не се случиле