Browsing Tag

предвремено пензионирање

Не е воведена можноста за предвремено пензионирање

Ќе воведеме можност за предвремено пензионирање до максимум 5 години пред остварувањето на правото на пензија, со пропорционално намалување на надоместокот за пензија. ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Ветувањето на  СДСМ дадено за предвремените…