Browsing Tag

рудник „Тајмиште“

Само најави за рестартирање на „Тајмиште“

Во Јануари 2014 година се додели концесија за експлоатација на руди на железо од Рудникот Тајмиште во Кичево. Оваа концесија ќе придонесе за повторно заживување на Рудникот Тајмиште во кој се уште има големи резерви на железо. Се очекува…