Browsing Tag

свадби

Не, инспектор од УЈП нема да брои подарени пари по свадби

Наводната вест за броењето на парите во плик на свадбите од страна на инспектор на УЈП е изведена од насловот на текст објавен на tvvesti.com, каде на две места е наведено дека се работи за сатира -  во наднасловот и на крајот од написот.…

Пандемијата е вистинска, а спортските натпревари се одвиваат по протоколи

Да се тврди дека показател за вистинитоста на пандемијата е тоа дали Вимблдон ќе биде стопиран или не, претставува манипулација. Зошто? Затоа што сите што ќе бидат гледачи на шампионатот, ќе мора да следат строги критериуми за влез. Како…