Browsing Tag

трска

Уништувањето на трската во Охридското езеро – доказ за бавниот напредок во заштита на…

Во Охридското езеро има стотина комплекси на трска, кои со децении се на атак на несовесните граѓани. Уништувањето е најизразено и се повторува секоја година пред почетокот на вегетациониот период и пред градежната сезона.