Фотовест што наликува на партиски коментар

Пишува: Соња Рилковска Рецензираме вест објавена на порталот Охрид 24  на 10 јули, под наслов „(ФОТО) Розевиот свет на Константин Георгиески“. Уште со самиот наслов авторот се обидува да го дискредитира градоначалникот…

Сериозни обвинувања од наводна порака без да се исконтактира втората страна

Пишува: Соња Рилковска Рецензирме вест објавена на порталот In7, на 08.07.2020 под наслов „ Ако не дојдете на митингот, ние ќе преземеме мерки “- шефот на Кабинетот на Мерко им се заканува на административците“. Во самиот наслов…

Охридските доктори и специјализанти не биле искористени за „пиарот“ на Филипче

Пишува: Соња Рилковска Рецензираме вест објавена на порталот Охрид24 , на 5 јули , под наслов „ (ФОТО) Докторите и специјализантите од охридските здравствени установи изманипулирани и искористени за пиар на Венко Филипче и…

Пласирање лажни вести под превезот на „анонимни извори“

Пишува: Соња Рилковска Рецензираме вест објавена на порталот Охрид24  на 04.07.2020 под наслов „Лазе Таневски сменет од шеф на изборниот штаб на СДСМ?“. Насловот е поставен во прашална форма, но не е одговорено…

Еден краток видео клип претставен како ,,целиот здравствениот систем”

Пишува: Соња Рилковска Рецензираме вест  објавена на штипската ТВ Стар под наслов „Клип за македонското здравство“. Веста поткрепена со аматерско видео е објавена на Фејсбук страната на ТВ Стар вчера (01 јули)  во 17 часот. Уште…

Порака на платно се користи за манипулација со охриѓани

Пишува Соња Рилковска Рецензираме текст објавен на порталот Охрид24, под наслов: „ (ФОТО) Охриѓани ги испратија Заев и Шекеринска“. Уште во самиот наслов се манипулира, на начин што порака испишана на платно,…