Browsing Tag

уметнички дела

Монтирано видео дезинформира дека германска аукциска куќа организира уништување на руска уметност

Постот шири невистини и споделува монтирано видео во коешто се злоупотребува брендот и кредибилитетот на телевизијата Еуроњуз. Еуроњуз  објави соопштение  дека видеото е лажно и дека не е графички обработено од самата телевизија,  а…