Browsing Tag

забрани

„Кликбејт“ објава ја манипулира јавноста со забрани – ама во Велика Британија

Насловот на текстот е школски пример за „кликбејт“, односно мамец за привлекување кликови и зголемување на читаноста преку манипулација на јавноста и споделување нецелосна информација