Browsing Tag

заштитено подрачје

Шар Планина шест месеци под строга заштита, ама само на хартија

Националниот парк е пуштен во употреба, но во пракса нема никакви активности. Нема ренџерска служба, нема седиште и простории. Планинарските друштва велат дека изминативе неколку месеци додека ги организирале планинарските тури низ Шара, не…