Пребројувањето покажа дека во јавниот сектор нема 180.000 вработени

  Пратеникот од СДСМ и генерален секретар на партијата, Александар Кирацовски, на 24 февруари 2017 година во интервју за неделникот „Фокус“, изразувајќи сомнeж во бројката на вработени во јавниот сектор (околу 128.000), што во тој период ја изнесе тогашната министерка…

Не е направен ветениот регистар за точниот број вработени во јавниот сектор

Ќе воспоставиме целосен регистар и јавно ќе го објавиме вкупниот број на постојани и привремено вработени лица во јавниот сектор. Регистарот ќе биде јавно достапен и редовно ќе се ажурира. Граѓаните ќе имаат увид на сите вработени во јавната администрација,…