Александар Петрески: Приоритетни проекти за 2009-2013

Градоначалникот на општина Охрид, Александар Петрески, во својата изборна програма за периодот 2009-2013 година, во областа „Приоритети“ има ветено 17 (седумнаесет) проекти. Анализата на овие проекти покажува дека од нив 1 (едно) е исполнето, 4 (четири) се делумно исполнети, 5 (пет) се неисполнети, 2 (две) се недоследни, а 5 (пет) се неконкретни.

Александар ПетревскиЛокални избори 2013

КАНДИДАТ:
АЛЕКСАНДАР ПЕТРЕСКИ

ПЕРИОД:
2009-2013

ОБЛАСТ:
ПРИОРИТЕТИ

 

РЕЗУЛТАТИ:

Кликни на сликата за поголема верзија
Кликни на сликата за поголема верзија

ОБРАЗЛОЖЕНИЕ:

Градоначалникот на општина Охрид, Александар Петрески, во својата изборна програма за периодот 2009-2013 година, во областа „Приоритети“ има ветено 17 (седумнаесет) проекти. Анализата на овие проекти покажува дека од нив 1 (едно) е исполнето, 4 (четири) се делумно исполнети, 5 (пет) се неисполнети, 2 (две) се недоследни, а 5 (пет) се неконкретни.

Според овие бројки, исполнетоста на ветувањата од областа „Приоритетни ветувања“ е 6% исполнета, 24% делумно исполнета, 12% недоследна, 29% неисполнета и 29% неконкретна.

ПреземиПреземи ја целосната анализа од областа „Приоритети“

 

Оценето од: Ивана Петкуќеска

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција