Вжештување на увезените идеолошки судири засилени преку напливот на дезинформации

„Меѓукултурните војни“ (culture wars), односно идеолошкиот судир помеѓу левицата и десницата, стана доминантна тема во политичкиот дискурс во САД. И двете страни се обидуваат да ја претстават својата вистина и својот поглед на светот како…

Не е направена ветената декриминализација на канабисот

Владата во својата Програма за работа за периодот 2022-2024 година вети активности за декриминализација, легализација и искористување на медицинските, социјалните и економските придобивки од канабисот. Сепак, за време на мандатот не презеде…

Ни трага ни глас од „најдобриот луна парк на Балканот“

Во својата програма градоначалничката Данела Арсовска вети најдобар луна парк на Балканот кој ќе биде отворен во првите две години од нејзиниот мандат. Со оглед на тоа што половина од нејзиниот мандат завршува во ноември, а се уште е е…

Не се укинати патните трошоци на пратениците

На една година до крајот на мандатот на актуелниот пратенички состав, ветувањето на владејачката СДСМ дека ќе се укинат патните трошоци на пратениците и дека тие ќе бидат заменети со станови за секој пратеник, е неисполнето. 

Делницата Подмоље-Охрид пуштена во употреба пред ветениот рок

На почетокот на градежните работи на делницата Подмоље-Охрид, министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски вети дека активностите на влезот од Охрид ќе бидат завршени до 10 јули. Ова ветување на Бочварски е исполнето, делницата е…