Петровска: Еден од најгорливите проблеми во Битола е аерозагадувањето

Загадувањето на воздухот, меѓу другото, е последица на нерегулираниот сообраќаен режим во Општината. Како  локална самоуправа ќе примениме целосна имплементација на еднонасочниот сообраќаен режим во централното градско подрачје, но…

Гасификацијата – најголем предизвик за градоначалникот на Охрид

Во првите шест месеци од мандатот успеавме да реализираме околу 20 - на проекти од областа на инфраструктурата, реконструкција и изградба на патишта, детски градинки и училишта. Го отворивме новото општинско крило во кое сега функционира…

Охрид повеќе го казни Груевски, отколку што го награди Заев

Распоредот на гласовите во Охрид, е онаков - каков што го најавија познавачите на политичките состојби: градоначалничко место за СДСМ, но не и свое мнозинство во Советот. Првичните неофицијални резултати од гласањето на 15.10.2017г.…

Дали, само кампањата, го одложи почетокот на градбата на домот за стари лица?

Несфатливо е зошто не започна изградбата на домот за стари лица во Охрид. Дури и од аспект на кампањата. Како можеше ВМРО ДПМНЕ тој адут да не го искористи за фалба? Иако подеднакво  е релевантно и прашањето – како можеше СДСМ да го…

Охридските неостварени проекти во изминатите 4 години

Најмногу „се утна“ со автопатот од Кичево до Охрид, но и со затворениот пливачки базен – „најсовремениот објект во Македонија“, со реконструкцијата на Специјалната болница за ортопедија и трауматологија, додека од општинските проекти не…