Browsing Tag

д-р Патјим Асани

„Флурона“ стигна во Северна Македонија, што (не) се знае до сега?

На 5 јануари годинава во Северна Македонија беше потврден првиот случај со „Флурона“. До денес во Северна Македонија има неколку случаи со оваа инфекција, која е комбинација од два вируси и тоа: инфлуенца А и САРС КоВ-2. На оваа тема, за…

Дел од кумановци не се вакцинираат и покрај отежнатата здравствена состојба – што покажуваат…

Процентот на вакцинирани во општина Куманово не е ни блиску до постигнување колективен имунитет во овој град. Според податоците на Институтот за јавно здравје (ИЈЗ) во овој град се вакцинирани само 31 процент од населението. Според лекарот…