Browsing Tag

Данска

Старо видео манипулира дека жена се онесвестила поради ковид вакцината

Жената што се онесвестува на видеото е Тања Ериксен, шеф во данската агенција за лекови, која на 14 април 2021 година заедно со Сорен Бростром, генералниот директор на данската здравствена управа, држи прес-конференција за да објават дека…

Не е точно дека Данска ја суспендирала програмата за вакцинација против ковид-19

Како што објавија данските здравствени власти на својата официјална веб страница за вакцинација, од мај 2022 година, електронските покани кои им биле испраќани на данските граѓани веќе нема да бидат испраќани, но тие се уште можат да се…

Не е вистина дека најсилниот човек на светот е убиен со вакцина

Целото тврдење дека вакцината го убила данецот Џорџ Олесен е манипулација. Да, тој бил вакциниран, но во постот е испуштено да се каже дека се соочувал со други здравствени проблеми повеќе години наназад. Исто така, Олесен не е сегашен,…

Невистина е дека Данска ќе го води ковид ,,како обичен грип”

Целосна дезинформација е дека Данска ќе ги укине рестриктивните мерки затоа што ковид-19 ќе го смета како грип. Голем дел од мерките се олабавуваат поради високото ниво на вакцинирано население од 71 отсто