Browsing Tag

денари

АНАЛИЗА: Ден на штедење – 51 отсто од депозитите во земјава се во домашна валута, банките во…

По вторпат годинава вкупните депозити се со негативен тренд. На крајот на третиот квартал регистриран е пад од 0,2 отсто. Граѓаните и корпоративниот сектор во банките чуваат 8,2 милијарди евра. Со затегнување на монетарната политика е…

Објава со лажна фотографија лови кликови на Фејсбук

Кога ќе го отворите написот што се споделува во постот ќе видите дека македонската банкнота од 10 денари нема никаква врска со текстот. Таа е прикажана во оваа објава на Фејсбук само колку да ве привлече да кликнете и да го отворите…