Browsing Tag

хоспитализација

Дезинформација е дека „вакцината шири вирус“

Од само една болница во Велика Британија и состојбата со хоспитализациите во еден ден, не може да се извлече заклучок дека вакцината шири вирус. Во државата 37.650.239 луѓе примиле бустер доза односно трета доза вакцина. Британските…

Сите вакцини против ковид се високо ефективни во спречувањето смртен исход

Анализата за ефикасноста на вакцините против ковид-19 во нашата држава, покажува дека вакцините од различните производители немаат голема разлика во нивната ефективност во спречувањето смрт од ковид-19, но има одредена разлика во…