Browsing Tag

Интеренет измама

Уште една измама: Не се продаваат Самсонајт куфери за 123 денари

Измамничка објава на Фејсбук страна нуди на продажба куфери и торби од познатиот светски бренд Самсонајт за само 123 македонски денари. Всушност станува збор за лага, а ако се следат упатствата на објавата за да купите торба ќе дојдедете до…

LG не доделува 150 фрижидери и машини за перење ако споделите пост

Во конкретниот случај се бара да се промовира Фејсбук страницата, да се споделува лажниот пост со лажната наградна игра, се со цел оваа Фејсбук страница да добие голема виралност, да добие голем број на следачи. За оваа цел злоупотребени се…