Browsing Tag

ИПА

Анти-ЕУ објава без аргументи ја сатанизира Европската Унија

Во објавата е карактеристичен анти ЕУ ставот проследен со наратив на омраза. Европската Унија наспроти изнесеното, е стратешки партнер на С.Македонија кој ѝ дава континуирана поддршка на нашата земја. Огромен е бројот на проекти, финансиска…

Контраспин: Отвoрена истрага на ОЛАФ не значи и потврден криминал

Веста за 18 истраги на ОЛАФ во С.Македонија за пет години секако дека е има своја тежина и е предупредувачка, без оглед што недостасуваат многу елементи како што се институциите и типот на препораките што се дадени откако истрагата…

КОНТРАСПИН: Одлуката на ЕУ е санкција, а прстот е вперен кон ВМРО ДПМНЕ и ДУИ

Ако некој отвоено вели Владата е без политичка волја, Владата нема подготвеност, нема зрелост, нема политичка посветеност..., итн, и поради тоа се кратат 27 милиони евра, а нема да биде продолжено со друг проект, спинување е да се крие дека…

Прислушувани разговори – сет 6: „Ние сме лудаци. Ние трошиме на чоколада а немаме леб дома.“

Дузината разговори меѓу министрите Јанкулоска и Ставрески откриваат колку и самите тие се незадоволни од владеењето на ВМРО-ДПМНЕ и коалицискиот партнер. Од нив дознаваме и за криминали на различни функционери на власта и за тоа колку…